Лъсна истина за заплатите. КНСБ свали маските

Едни милиарди липсват в бюджета

Лъсна истина за заплатите. КНСБ свали маските | StandartNews.com

Липсват пари от бюджета за увеличение на заплатите у нас. На хазната й трябва допълнително милиард, за да постигнем 10-12-процентното увеличение на средната заплата, за което говорим. Това заяви в ефира на Нова тв президентът на КНСБ Пламен Дмитров.

„Това, че Асен Василев се хвали, че с милиард и 400 милиона вдига парите за заплати, е фалшива новина, защото половината идват от увеличението, което беше направено преди няколко месеца. Изплащането на годишна база изяжда половината от това увеличение. Този бюджет е напрегнат. Ако той бъде изпълнен в този вид, с леко прекрояване – да намалим капиталовите разходи и да дадем пари за заплати, така че да поддържаме доходите близки до инфлацията, смятам, че ще бъде добър бюджет”, каза още Димитров.

Според него липсват и средства за енергийните разходи. „Притесняват ме двата милиарда, които са заложени като приходи от таксата върху газа. Ако „Газпром” откаже да плаща, ще имаме сериозен проблем”, заключи президентът на КНСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Пенсионер
преди 5 месеца

С новият бюджет, абсолютна СЕЧ. Например, Гърция на 2 милиона пенсионери Правителството дава Коледна добавка по 250 евро на калпак. Това прави наши 500 лева. Нашето Правителство му свиди на 2 милиона пенсионери да даде Коледна добавка поне 50 лева. За какво говорим въобще

Откажи
нико
преди 5 месеца

Още един търтей излезе на показ.Вместо да говори за заплати да изкара хората на улицата както правят в белите страни.Ама как ще пусне кокала

Откажи
Нее Е задължително!
преди 5 месеца

ВСИИЧКО Е НАВЪРЗАНОО.. ОКОЛОО.. ЛИЧНИТЕ СИИ.. ИНТЕРЕСИ.! АА.. НЕЕ. ЧЕ МИИСЛЯТ ИЛИ ЧЕЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ТООЗИ СЛЯП НАРОД.. НЕЕ НЕЕЕЕ. ПЪЪРВОО Е ВАЖЕЕН ЛИИИЧНИЯТ ИИМ.. ИНТЕРЕС. НАА ВСИИИЧКИИ КОЙТОО САА НА ТИЯЯ ДОБРЕЕ.. ПЛАТЕНИТЕ СТОЛЧЕТА ИИ. ИИ СЛУЖБИЧКИИ. ! ДРУЧКОО.. СИИ.. ЕЕ ДАА ПОЛУЧАВАШ НЯЯКОЛКОО ХИЛЕДАРКИИ БЕЕЗ ДА ПОЛОЖИШ. НЯЯКАКЪВ ТРУД..!?! ТОВА СИИ ЕЕ ДАЛАВЕРИЙКАТАА.! НОО.. НООО.. ЖААЛКОО.. ЕЕЕ. ЧЕЕ.. ЧЕЕ НАРОДЪЪТ. НИИ СИ ГИ ТЪРПИИ. ТОВАА ЕЕ ЖААЛКОТОО.!! ТАКАА. ЛИИ НЕЕ СЕЕ Е СЪБУДИЛ НАТЕГЛИЛ ОТ ТАКИВАТА ЛИЦЕМЕРНИ И ЛЪЖЛИИИВИ ПОЛИТИЦИ.? ДО КОГАА ЩЕ ДРЕЕЕМЕЕ ТОЗИИ СЛЯП НАРОД.. ДООО.. КОГААА.!?!

Откажи