Куриоз! Зукърбърг заличи българска фирма, обвини я в измама

Българското дружество сезира Европейската комисия

Куриоз! Зукърбърг заличи българска фирма, обвини я в измама | StandartNews.com

Преименуването на Facebook на Meta предизвика проблеми за българската компания Metta Space. Страницата ѝ в социалната мрежа на Марк Зукърбърг е била изтрита, а причината, посочена от Facebook, е „представяне за друга личност или юридическо лице с цел измама“.

Metta Space обаче няма нищо общо с „метавселената“, а е компания за… флотация, практики в солни стаи, масажи и терапии, съобщи Марица. Основател е Йоанна Митова, която сигнализира в профила си в социалната мрежа, че ако не получи отговор от екипа на социалната мрежа защо страницата е изтрита, ще изпрати писмо до Европейската комисия и ще се обърне към международни журналисти. Тя вече е обжалвала блокирането и е писала на изпълнителния директор на компанията Марк Зукърбърг.

 „Здравей, Марк! Facebook страницата на моя бизнес Metta Space беше изтрита от твоя екип заради „имитация“. Това е български бизнес, който е с регистрирана търговска марка под името „metta“. Страницата съществува от 5 години, има 5000 последователи и безброй позитивни ревюта от клиенти", пише Митова до Зукърбърг.

Тя не е имала възможност да обясни ситуацията, когато е докладвала за блокираната страница, тъй като Facebook не ѝ е предложил поле за текст, а само избираеми отговори относно проблемите ѝ.Профилът на Metta Space е бил изтрит седмица след ребрандирането на Facebook като Meta, което се случи на 28 октомври. Страницата на компанията в дъщерното приложение Instagram все още функционира.

„Не съм получила никаква допълнителна информация каква е нашата „имитация“. Ще изчакам още един ден, преди да продължа активно да търся правата си“, пише Йоанна Митова.

Като причина за блокирането Facebook са използвали термина „impersonation“, което означава представяне за друг човек или юридическо лице с цел измама.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай