Кои ще са най-големите икономики през 2050г.

Кои ще са най-големите икономики през 2050г. | StandartNews.com

До 2050г. Мексико и Индонезия ще изместят от класацията на най-големите икономики Русия и Италия, това посочва доклад на "Икономист Интелиджънс Юнит".

След тридесет и пет години, считано от сега, най-големите икономики в света ще изглеждат така - Китай, САЩ, Индия, Индонезия, Япония, Германия, Бразилия, Мексико, Великобритания и Франция.

В дъното на класацията ще остане Франция в сравнение с шестата позиция през 2014г., въпреки че до 2050г. ще бъде устроен нейния БВП.

Стойността на всичките 10 икономики през 2014г. е в рамките на 50,4 трилиона долара, а през 2050г. тя ще бъде 318 трилиона долара. В доклада обаче не се споменава дали останалата част от света ще расте със същото темпо, пише "Manager.bg".

Интересното е, че обемът на трите най-големите икономики ще бъде по-голям от общия обем на следващите пет икономики.

Докладът подкрепя прогнозите за стабилен икономически ръст в Азия. Според данните през 2050г. 53% от БВП в света ще бъде генериран в този регион на света в сравнение с 32% през 2014г. Растежът на този континент ще пребори Европа и Америка в битка за господство в икономическо отношение. Също така се очаква БВП на Китай в номинална стойност да изпревари този на САЩ още през 2026г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай