Китайски инвеститори обсаждат Слънчев бряг

Китайски инвеститори обсаждат Слънчев бряг | StandartNews.com

Бургас. Китайски инвеститори ще обсадят Слънчев бряг догодина и ще търсят контакти с фирми край морето. Внушителна делегация от над 300 бизнесмени от Изтока пристига на бизнес форум в българския курорт. Събитието ще се проведе в края на лятото и се организира от Българо-китайската асоциация за търговия и инвестиции. От там съобщиха, че вече са разговаряли с международния център за търговия към китайското търговско министерство.

"Основната тема на срещата ще бъде инвестициите в недвижими имоти в България", заяви председателят на Българо-китайската асоциация госпожа Менг Лу. Тя припомни, че по време на тазгодишната среща на бизнеса, която се проведе в столицата, са присъствали представители на над 40 фирми от различни сектори.

"Посланикът на Китай у нас Уей Дзинхуа обяви, че в България има предпоставки за изграждането на здраво двустранно търговско-икономическо сътрудничество. Доказателство за това са данните за стокообмена между двете страни, който през миналата година възлиза на над 1,8 милиарда щатски долара", допълни Менг Лу.

Идеята на предстоящия бизнесфорум в Слънчев бряг е да презентира пред китайските инвеститори възможностите за развиване на бизнес по българското Черноморие. Организаторите се надяват, че бизнесмените от Китай ще проявят интерес към туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай