Четвъртък,

Хампарцумян каза поскъпват ли кредитите у нас

От: Иван Ангелов -
3848
Хампарцумян каза поскъпват ли кредитите у нас
A
A
A

Поскъпването на кредитите в България се случва много плавно. Няма да има рязък шок. Човек трябва да вземе такъв кредит, че да е поносим за него и в добри и в лоши дни. Трябва да има буфери – спестявания. Има и договори, базирани на лихвата по депозит – т.е. банките, преди да започнат да вдигат лихвите по кредити, трябва да вдигнат лихвите по депозит. Това разкри банкерът Левон Хампарцумян в предаването „Офанзива” по НоваНюз.

„Инфлацията в България е малко по-висока отколкото в Европа, наличието на картели, фундаменталния проблем с грешните енергийни стратегии на Европа – там има проблем, който би трябвало да бъде решен”, обясни той ръста на цените.

Помолен да даде съвет за инвестиране, Хампарцумян каза, че златото е инструмент за дългосрочна инвестиция. „Ако не ви се рискува, човек може да си изхарчи парите или да изчака лихвите да станат малко по-високи и да получи доход, запазвайки защитата до 100 000 евро”, обясни финансистът.

„Ако имотният пазар се спука, това означава криза. Един проект с добра локация вероятно няма да поевтинее”, допълни той.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com