КЕВР: Ако петролът не скочи, парно и ток няма да поскъпнат

Комисията не може да регулира цените на горивата, заяви Иван Иванов

КЕВР: Ако петролът не скочи, парно и ток няма да поскъпнат | StandartNews.com

 

 

 

 

  

 

 

inShare

 

 

 

Няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и тока до края на отоплителния сезон, ако природният газ поскъпне с до 5 на сто от Нова година, а цените на петрола се задържат около сегашните си нива. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. 

"Ако се запази тази тенденция на световните пазари, където цената на суровия петрол постепенно намаля и в момента е малко под 70 долара за барел, мога да заявява, че цената на природния газ ще бъде коригирана, но това няма да доведе нито до повишаване цената на топлинната енергия, нито до повишаване цената на електрическата енергия", поясни той, цитиран от БНР. 

Иван Иванов заяви още, че не е съгласен с идеята на част от протестиралите през почивните дни Комисията да регулира и цените на горивата. "В продължение на 19 години Комисията никога не е регулирала цените на горивата - на бензина, на дизела, и едновременно с това ще отбележа, че това е в целия Европейски съюз, където горивата са свободно търгувана стока", коментира председателят на КЕВР. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай