Събота,

Kaufland увеличава възнагражденията на служителите си

От: Стандарт -
3500
Kaufland увеличава възнагражденията на служителите си
A
A
A
  • Доходът на служителите в магазините нараства с близо 18% през настоящата година

През 2022 г. Kaufland България предприема увеличение на възнагражденията на екипите в магазинната мрежа, надхвърлящо традиционните увеличения през изминалите години, с цел да осигури допълнителна сигурност за своите служители и да надгради своите работодателски практики в тяхна полза. От месец април е в ход актуализация на заплатите на служителите на всички магазини в страната, което поетапно ще обхване и останалите звена на компанията.

Вследствие на планираните мерки, екипите на Kaufland в 35 български града, където работят близо 80% от екипа на компанията, ще увеличат дохода си средно с 15%. В някои региони на страната тази цифра нараства на средно 18%* - с включено увеличение на ваучерите за храна, както и други допълнителни плащания. Промяната касае близо 5500 служителя на магазинната мрежа на Kaufland. През 2021 година, съобразено с развитието на пазара на труда, увеличението бе средно 7%.

Промяната ще обхване и останалите звена на Kaufland България – логистичен център и  администрация. Цялостната инвестиция във възнагражденията и в осигуровките ще е с ръст от 21% на ниво компания. Един от факторите, свързан с политиката на възнаграждения, който гарантира сигурност, е че служителите на компанията имат заложено в трудовите си договори увеличение на заплатите през първите четири години в компанията. Близо 60% от служителите работят в Kaufland повече от 3 години и преминават през всички четири стъпки, за да продължат развитието си в нея.    

„Грижата за екипа и благополучието на хората в нашата компания са поставени в центъра на политиките ни като работодател. Тази грижа е в много различни направления, но това, което смятаме за наше предимство е, че дори в извънредни обстоятелства запазваме целостта му и се стараем да предоставяме все по-добри условия на работа. Категорично решихме да инвестираме в увеличение на заплатите и продължаваме да наемаме служители - само в София тази година екипът ни ще се увеличи с 200 души, което е свързано с плановете ни за откриване на нови магазини. През 2022 година всички служители на Kaufland България ще увеличат доходите си. Вярваме, че по този начин отговаряме и на икономическата ситуация в страната и колегите ни ще бъдат спокойни, че в лицето на своя работодател имат един сигурен и стабилен партньор, на който могат да разчитат“, сподели Милена Караилиева, Директор Човешки ресурси в Kaufland България.

Компанията се стреми непрекъснато да проучва възможности и да въвежда допълнителни мерки в политиката си за възнагражденията и придобивките на персонала, за да е сигурна, че предлага конкурентно заплащане и актуални социални придобивки. През настоящата година Kaufland България ще инвестира над 7 млн. лв. в цялостен пакет от 15 социални придобивки за служителите.

Kaufland се грижи последователно за развитието и обучението на своя екип, като дава разнообразни възможности за придобиване на нови знания и компетенции, кариерно развитие в много направления, както и ротация на работното място в различните екипи и структури на голямата компания. През изминалата година 6250 служителя на компанията са преминали през 110 обучителни програми, а през 2022 г. се въвеждат нови програми с обща инвестиция на стойност над 400 хиляди лв., които са предназначени за служители от всички нива.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com