Неделя,

Какво се случва, когато Мъск се пошегува

От: Стандарт -
1759
Какво се случва, когато Мъск се пошегува
A
A
A

Акциите на английския футболен клуб „Манчестър Юнайтед“ за кратко се повишиха със 17% в предварителната търговия в сряда, след като изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск се пошегува в Twitter, че ще закупи отбора, предава CNBC.

„Също така, купувам „Манчестър Юнайтед“, пак заповядайте“, пише милиардерът в Twitter.

Часове по-късно Мъск отговори на потребител на социалната мрежа, който го попита дали наистина възнамерява да купи клуба. Тогава Мъск поясни, че това е шега. „Не, това е стара шега в Twitter. Не купувам никакви спортни отбори,” посочва в поста си милиардерът, и добавя: “Въпреки че, ако купувах отбор, щеше да е „Манчестър Юнайтед“. Те бяха моят любим отбор, когато бях дете”.

Акциите на "Манчестър Юнайтед", които се търгуват под абревиатурата MANU на Нюйоркската фондова борса, паднаха след скока от 17% и отново се повишиха с 3.68% в предварителната търговия към 4:30 местно време. Въз основа на последните пазарни оценки, закупуването на "Манчестър Юнайтед" би струвало на Мъск около 2 млрд. долара. Написаното от Мъск предизвика бурни реакции. То е събрало над 722 000 харесвания и е споделено над 160 000 пъти към момента на подготвяне на материала, пише Actualno.com


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com