И румънците нямат път към Дунав мост 2

И румънците нямат път към Дунав мост 2 | StandartNews.com

Видин. "И при нас проблемен за движението към и от Дунав мост 2 е пътят Калафат - Крайова", съобщи кметът на румънския град Калафат Мирча Гуца на среща с областния управител на Видин Кръстьо Спасов. Гуца гостува на губернатора, за да обсъдят заедно възможностите за активно сътрудничество между двата района след пускането на моста.

Кръстьо Спасов призна, че България се нуждае от подобряване на пътищата, водещи към моста. Започнало е проектиране на 4-лентов път от моста по Е-79. Строителството му започва през 2015 година. Тогава от Видин до границата с Гърция ще се стига за 4 часа.

Много румънци ще предпочетат този път за придвижване до гръцките курорти, увери румънският кмет. Той подчерта, че Видин и Калафат могат да развиват заедно туризъм, рибарство, винопроизводство, да разширяват културните си връзки.

Кръстьо Спасов и Мирча Гуца се договориха за среща в Калафат, на която да обсъдят възможностите за работа по общи проекти. "Интегрираният подход може да осигури повече инвестиции на двата района", изтъкнаха те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай