Греков: Малките стопанства трябва да станат средни

Греков: Малките стопанства трябва да станат средни | StandartNews.com

София. България се намира в период, в който трябва да има преструктуриране на малките стопанства и те да станат средни, коментира пред ТВ7 земеделският министър Димитър Греков.

Той добави, че е необходимо да се подаде ръка на онези малки земеделски производители , които се опитват да стартират и да си изкарват хляба от земеделско производство.

„23 % от производителите получават субсидия до 1000 лв., което е значително малко, за да се стартира едно малко земеделско стопанство", коментира Греков по повод плановете на правителството да увеличи субсидиите.

„Тази мярка няма да ги направи богати, но ще им даде възможност да започнат да отглеждат отделни култури. Опитваме се да балансираме тази политика. За нас са важни всички земеделски производители", добави още земеделският министър.

По темата за Държавен фонд „Земеделие" Греков каза, че се ръководи от това, ако има промени те да не бъдат за сметка на професионализма на хората, а важното в момента е на работещите да се даде възможност да договорират, рамкират и класират всички близо 1300 проекта.

Като бъдещ проект министър Греков очерта предоставянето на възможност голяма част от земеделската земя в България да бъде поливана от различни източници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай