Неделя,

Голяма новина! Какво се случва с горивата

От: Редактор -
6017
Голяма новина! Какво се случва с горивата
A
A
A

Ако се приеме таван в цената на руския петрол, може да има ръст на цените. Според проучване на Института за икономически изследвания, намаляването на акцизите за горивата в Германия през това лято не е довело до по-ниски цени в бензиностанциите.

По думите на Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, цените на горивата у нас са се успокоили, особено на бензина, който на много места вече е под 3 лева.

"Очаквам до най-много 3 седмици на доста от местата в големите вериги да видим цени между 3 и 3,10 лв., с отстъпката от държавата ще виждаме цени от 2,80-2,85 лв. Има по-голямо разминаване на цените при дизеловото гориво. Това е поради високата цена на метана", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според него мярката с 25 ст. отстъпка на литър гориво е била популистка и не е помогнала особено на хората с по-малки финансови възможности.

Гостът на "България сутрин" посочи, че в цяла Европа предимно се използва бензин, а търсенето му лятно време е много по-високо от това на дизела. Затова и международните цени са били много по-високи.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com