Голям скандал за минималната заплата! Велев запали ефира

Лют спор със синдикален лидер

Голям скандал за минималната заплата! Велев запали ефира | StandartNews.com

Лют скандал, свързан с новата минимална заплата, се разрази в ефира.  

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал и Любослав Костов от КНСБ влязоха в лют спор за увеличението на минималната работна заплата в двойно интервю в новините на bTV. Тя предстои да бъде повишена със 153 лева и да стане 933 лева от следващата година.

Велев подчерта, че нито една работодателска организация не подкрепя увеличението.

“Кодексът на труда беше променен предизборно и популистки и там беше записана формула, която противоречи на международното право. Подали сме искове в международни съдебни институции, но до края на годината едва ли ще се произнесат”, заяви той.

“Тази заплата не е само да се получава, а и да се изработва”.

“А сега не се ли изработва?”, отвърна синдикалистът. Любослав Костов буквално кипна и заяви, че е недопустимо половин милион работещи да бъдат обвинявани, че получават заплатата си несправедливо.

Той разпалено обясни, е производителността на труда и минималната заплата не са обвързани отдавна и има държави в ЕС, където първата расте, независимо че втората спада.

“Може би пък производителността зависи и от някои инвестиции, които работодателите трябва да направят”, отбеляза представителят на КНСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай