Голям скандал за доходите в България! Тежка атака

Защо експерти изразиха такова недоволство

Голям скандал за доходите в България! Тежка атака | StandartNews.com

Много сериозно обвинение полетя към управляващите, свързано  с доходите у нас. 

Понякога се чудя и си мисля, че живея в някаква паралелна държава, защото нещата, които чувам, че ми се говорят от управляващите, просто нямат нищо общо с действителността".

Това заяви предприемачът Таня Скринска по повод обявените данни от НСИ, че заплатите се повишават, а инфлацията у нас намалява.

"Нека почнем от това, че София, Пловдив и Варна не са България. Това че в определени сектори като IT хората получават по-високи доходи, съвсем не означава, че хората в държавата получават високи доходи. Това, че са се увеличили малко заплатите и има ръст, съвсем не означава, че те изпреварвали ръста на инфлацията. Всеки човек може да си прецени по сметките за комуналните такси, по цените в магазините какво може да си купи с парите които има.

Относно икономиката не знам къде какъв ръст виждат, но износът към западните държави е намалял драстично. Днес излезе статия във "Файненшъл таймс" и който си направи труда да я прочете, ще види колко много компании в Европа фалират или са фалирали. Така че тези напудрени статистики, които не знам от къде ги вадят, нямат нищо общо с действителността", каза тя в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"За края на 2023 г. четох някаква статистика, че малко под 1500 лева са необходими на един човек, за да се издържа. Управляващите е хубаво много добре да си направят сметка и да не говорят неща, които не са истина, а да започнат да работят в посока на това как да се развива тази икономика, не само да привличаме чужди инвеститори.

Това само по себе си е чудесно, но в България има достатъчно хора, които могат да бъдат едни прекрасни инвеститори, парите им да останат тук и те трябва да създадат необходимите условия и не с даване на пари, а са подходящите условия бизнесът в държавата да се развива", смята Скринска.

"В държавния сектор заплатите растат. А частният сектор е този, който пълни хазната на държавата. С тези тенденции, които се очертават в момента, има опасност голяма част от компаниите да фалират, а друга част да освободят част от служителите си", заяви още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
123
преди 2 месеца

За какъв скандал говорите? От една страна имате статистика, дори да не е напълно точна, все пак се базира на данни. От друга страна имате емоционалните усещания на една жена-предприемач, с явно закъсал бизнес. Статистически данни срещу емоционални усещания.....На кое да вярваме ?

Откажи
Тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи