Гигантът HP разделя компанията на две

Гигантът HP разделя компанията на две | StandartNews.com

Гигантът HP се връща към старото си намерение да се раздели на две компании. Намерението им е да отдели бизнеса си с персонални компютри и принтери от бизнеса си за корпоративни клиенти и услуги, пише вестник The Wall Street Journal.

В случай, че този план стане факт, догодина HP ще се превърне в две публични компании всяка с по над 50 млрд. долара годишни приходи. С тази мярка от компанията целят да управляват по-добре бизнесите си и да се възвърне възходящата тенденция.

Източници на онлайн изданието Re/Code твърдят, че това решениет става след неуспеха при опитите да се продадат отделите, които HP вече не вижда като част от ядрото си. Любопитното е, че в тази графа попадат дори персоналните компютри на HP, като технологичният гигант е потърсил Dell и Lenovo като потенциални купувачи, но те не са проявили интерес.

Това налага възраждането на стария план от преди близо 3 години да се раздели на две по-малки компании. Мег Уитман, която е изпълнителен директор на HP, ще продължи да ръководи корпоративната структура и ще стане председател на борда в компютърната компания.

НАчело на бизнеса с персонални компютри пък ще застане Дион Вейслър, който и в момента го ръководи, като част от HP. Засега не са ясни имената на двете нови фирми.

Очаква се HP да обяви намерението си официално тази седмица. Засега обаче компанията не е коментирала темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай