Германци обмислят разкриване на 2000 нови работни места у нас

Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации

Германци обмислят разкриване на 2000 нови работни места у нас | StandartNews.com

Фирма от Германия обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2000 нови работни места, стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на компанията. Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации за разкриване на ново производство.

На срещата присъства и заместник-министърът на икономиката Ирина Щонова.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа и съдействие от българските институции през целия инвестиционен процес“, подчерта министър Никола Стоянов. Той допълни, че за редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места. „За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате директно към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна пречка в най-кратки срокове“, каза Стоянов.

Компанията e сред водещите германски доставчици в автомобилостроенето. В рамките на дискусията министър Стоянов бе запознат с цялостната дейност и производството ѝ в цял свят. Като основни предимства на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха обсъдени различни локации, отговарящи на посочените от инвеститора параметри и бе договорено оперативните разговори да продължат в следващите дни.

Министърът на икономиката и индустрията акцентира върху факта, че Германия е най-големият стратегически партньор на страната ни в двустранната търговия и запозна представителите на компанията с оценката на германските инвеститори за условията за правене на бизнес в България.

Сред водещите приоритети за министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов е подобряване на дейността на търговските аташета на България зад граница, като реализираната визита и задълбочаване на интереса на германската компания, е следствие на последователната работа на Службата по търговски икономически въпроси в Мюнхен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай