Фалира огромен играч на автомобилния пазар

Какво се случи с компанията

Фалира огромен играч на автомобилния пазар | StandartNews.com

Известният белгийски производител на автобуси и ремаркета Vah Hool беше обявен в несъстоятелност. Самата компания обяви приключването на съответната процедура на 8 април. Най-вероятно производителятще бъде погълнат от VDL Bus & Coach и Schmitz Cargobull.

Нидерландският производител на автобуси се интересува предимно от посоката на туристическите лайнери (клас 3), включително пазара на САЩ, където Van Hool заема добра позиция чрез дилърската мрежа на ABC.

А Schmitz Cargobull - лидерът на ремарке оборудването в Европа, от своя страна ще поеме съответното направление на Van Hool. Тези два гиганта обаче ще могат да наемат само 650 - 950 служители на белгийската компания.

Западните медии отбелязват, че е много жалко, че Vah Hool, който отбеляза 75-годишнината си през 2022 г., престава да съществува като независим производител на автобуси и ремаркета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Рени от Рен
преди 3 седмици

Госпожо Стандарт Новини, освен че не ви дреме за качеството на картинките, видимо и наименованията на фирмите не са от особено значение за вас както е примера с Vah Hool, което всъщност е Van Hool, ама явно сте над тия неща...

Откажи