Евтините чадъри и шезлонги остават и догодина

За това ще настоява Мариана Николова

Евтините чадъри и шезлонги остават и догодина | StandartNews.com

Сегашният министър на туризма поне за момента прави добро впечатление. За разлика от предишния.

"Водим разговори да им безплатни чадъри и шезлонги и през следващия летен сезон. На работна среща с представители на концесионерите бе отчетено, че мярката е повишила посещаемостта на плажовете и те подкрепят идеята тази мярка да се запази."

Това коментира вицепремиерът и  министър на туризма Марияна Николова в ефира на Нова.

Тя посочи още, че концесионерите предлагат плажни принадлежности без такси, като в замяна те може да се възползват от намаляване на дължимите концесионни такси с до 50%. И увери, че това няма да се отрази на водоспасителните дейности по ивиците.

Над 2,5 млн. сънародници са пътували в България от началото на годината, като за сравнение чуждестранните туристи са около 1,1 млн. Близо 550 хил. са българите, които посетиха Черноморските курортите през летния сезон, добави тя.

Тя бе категорична, че и по време на предстоящия сезон контролът по спазване на противоепидемичните мерки в местата за настаняване ще е безкомпромисен. Очаквам спазване на безупречната хигиена, както от хотелиерите, така и от туристите, допълни министърът.

Външните анализатори казват, че в условията на криза сме икономически добре и стабилни, каза тя. И коментира, че е несериозно да се говори за оставка при един вирус, който буди толкова неизвестни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай