Евродепутат призова млади предприемачи да рискуват повече

Евродепутат призова млади предприемачи да рискуват повече | StandartNews.com

Мислете нестандартно и рискувайте повече. Споделяйте идеите си и намерете своя ментор. Това каза евродепутатът ни Андрей Новаков пред млади предприемачи от цяла Европа. Той участва в петнадесетата поредна годишна среща за стимулиране на заетостта и предприемачеството, организирана от YouthProActiv International. „Културата на предприемачество трябва да се учи още в училище и Европа има нужда да познава своите успешни примери за предприемачи", каза още Новаков.

По време на събитието в Брюксел той даде за пример едно от конкурентните предимства на „най-умния квадратен километър в света" - Тех паркът в Айндховен, който е съставен от предимно млади предприемачи и който използва активно европейско финансиране. Акцент в участието на евродепутата бяха и начините, по които младежите могат да се възползват от възможностите за финансиране на стартиращ бизнес в ЕС.

YouthProActiv International е неправителствена организация със седалище в Брюксел, основана изцяло от млади хора, която цели да отговори на предизвикателствата на световната икономическа криза чрез повече активност и стимулиране на младежката заетост и иновативното мислене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай