Неделя,

Ето компенсацията за затворения бизнес

От: Редактор -
Ето компенсацията за затворения бизнес
A
A
A

От Агнецията по заетостта информират всички работодатели за новият начин на формиране на компенсацията за периода 01.01.2021 г. – 31.03.2021 г., по мярката „Запази ме“.

Основната промяна се състои в това, че при продължителност на работния ден от 8 часа, уговорена в основния трудов договор, компенсацията ще бъде в размер на 75 на сто от месечния осигурителен доход за м. октомври 2020 г. за съответната длъжност на лицето, осигурено по реда на чл. 4, ал. 1, т. 1 от Кодекса за социално осигуряване в основния трудов договор в икономическите дейности, за които с акт на държавен орган са въведени временни ограничения за осъществяването им.

Проект „Запази ме” на Агенцията по заетостта, осигурява финансови компенсации на пуснатите в неплатен отпуск работници и служители от затворените бизнеси.

Във връзка с изменените условия на проект „Запази ме”, съвсем скоро Агенцията по заетостта ще предостави на работодателите допълнителна информация чрез лесни примери и стъпки, за да се избегне от самото начало допускането на грешки при кандидатстване.

Агенцията по заетостта апелира към всички работодатели, чиито бизнеси са затворени, да обръщат внимание на документите, които подават в бюрата по труда. Коректното попълване на формулярите и избягването на грешки е един от основните фактори за бързото изплащане на компенсациите, казват още от ведомството.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички