Енерго-Про гони външните фирми от своите електромери

Реорганизацията може да надуе сметките за октомври, предупреждава монополистът

Енерго-Про гони външните фирми от своите електромери | StandartNews.com

Разград. Електроразпределителното дружество Енерго-Про, което снабдява със ток Североизточна България, гони външните фирми от своите електромери.

В края на септември енергийното дружество е прекратило договорите с подизпълнителите, които досега са отчитали електромерите. За в бъдеще само специалисти на фирмата доставчик ще засичат показанията. Те ще са технически грамотни и ще могат на място да отговарят на въпросите на клиентите, свързани с отчитането на потребената от тях електроенергия. Това съобщи управителят на Енерго-Про Стефан Абаджиев в писмо до областния управител на Разград Стоян Ненчев.

Реорганизацията може да се отрази в сметките на абонатите за октомври. Показанията за този месец могат да включват период с няколко дни по-къс или по-дълъг от обичайния. За да улеснят клиентите си в плащанията от Енерго-Про съобщават, че ще разрешат таксите, които ще се плащат през ноември, да бъдат разсрочвани. Компромисът обаче ще важи единствено за времето, разрешено от компанията, предупреждава енергийният монополист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай