Един данък взриви бизнеса. КРИБ с тежко предупреждение

Започват консултации, Конфедерацията готова на протести

Един данък взриви бизнеса. КРИБ с тежко предупреждение | StandartNews.com

Увеличението на един данък взриви бизнеса. КРИБ отправи тежко предупреждение към властта.

КРИБ с нашите експерти от комитета ни по бюджет и финанси направи всичко възможно и по време на общественото обсъждане, предоставихме всички документи. КРИБ не е против 15% данък, след като той се въвежда от целия ВС, но сме против, че сме единствената държава, в която няма тези облекчения. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Стигнахме до там да се опитваме да убедим Бюджетна комисия и представителите ѝ в нашата правота и какъв би бил ефектът без тези облекчения за икономиката ни. Имаме сериозни притеснения, след като не срещнахме никакво разбиране от изпълнителната власт, какво ще се случи на това второ гласуване", каза още той.

"Ние не искаме нищо екзотично, за да запазим тази икономическа среда. В случай, че нашите искания не бъдат приети и не бъдат гласувани, вече ще решаваме какво да правим в нашата организация. Ясно е, че отношенията бизнес-изпълнителна власт са разрушени. В крайна сметка бизнесът пълни хазната. Много политици не го разбират. Бизнесът осигурява работа на много хора, плаща заплати, рискува да прави бизнес в една такава тежка икономическа обстановка, а излиза, че ние сме никой.", категоричен бе Домусчиев.

"Трябва да създаваме условия да се прави бизнес, само така ще расте икономиката, а само с взимане на заеми, вървим по гръцкия модел, който винаги не е бил добър пример за нас. КРИБ ще прецени каква форма на протест да приеме за това безразличие", каза още той.

От своя страна изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов допълни, че може би първо ще инициират среща с политическите партии, да ги убедят преди да влезнат да гласуват в зала.

"Отвратени сме от лъжите, които чухме от представители на Министерството на финансите. Те целяха да заблудят депутатите, от страна на г-жа Людмила Димитрова.", допълни още Домусчиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай