Драма. Асен Василев с горещи думи за австрийските фирми

Какво посочи финансовият министър

Драма. Асен Василев с горещи думи за австрийските фирми | StandartNews.com

Източник: МФ

Горещ коментар на финансовия министър Асен Василев за новината на деня.

Австрийските BILLA и OMV са част от огромен списък на фирми, които подлежат на проверки. Н есе оказва натиск върху тези две фирми. В момента заедно с тях се проверяват още 500, 600 и дори 700 фирми в страната. Снимали сте две австрийски и сте решили да четете повече отколкото има. Това каза финансовият министър Асен Василев, предаде репортер на "Фокус".

"Знаете, че във всички хранителни вериги с влизането на обезпечителните мерки, които за са събираемост от 1-ви януари, на българския пазар има засилено присъствие в абсолютно всички хранителни магазини както и други обекти, където има стоки с висок фискален риск, както и при производителите на такива стоки", посочи министърът.
 

Запитан как гледа на призива от работодателските организации тези дни - австрийските фирми да бъдат бойкотирани, за да натисне България Австрия така, че да ни пусне в Шенген и за сухоземните граници, Василев смята: "Това е въпрос на българските потребители, а не към правителството. Бизнесът е свободен да отправя, каквото иска призиви към гражданите. Това, което ние правим и където има диференцирано отношение спрямо Австрия, са проверките на Агенция “Митници", където всички товари от и до там, минават пълният набор от проверки."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
фатма
преди 3 месеца

крадец номер 1 за всички времена

Откажи
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи