Работата от къщи с голям ефект при служителите

Повишила е отговорността им

Работата от къщи с голям ефект при служителите | StandartNews.com

Коронавирусната пандемия промени средата и инструментите, с които се осъществяват взаимоотношенията работодател-служител. Въведе се гъвкаво работно време, по-специални условия за служители с малки деца, но стана ясно и нещо много важно – необходимо е учене през целия живот, за да може кадрите и компаниите да устоят на подобни кризи и да запазят продуктивността си.

Това акцентира пред Радио София инж. д-р Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България и председател на Съвета на жените в бизнеса.

„Човешкият фактор винаги е бил ключов за успеха на всеки бизнес. Но тенденциите, които се очертаха през последните месеци, ще се запазят. Нарасна ролята и значението на ефективната комуникация, дори опосредствана от технологиите. Включително и с клиентите. Дистанция не означава дистанцираност.“

Боряна Манолова уточни, че и в нейната компания ръководните кадри са дали по-голяма самостоятелност и доверие към служителите за справяне с поставените задачи.

„Служителите трябваше да придобият нови умения и компетенции. А ръководителите влязоха в ролята и на ментори, и на психолози.“

По думите на инж. Манолова проучване е показало, че работата от вкъщи се приема положително и от служителите, и от ръководителите.

В края на годината тя припомни, че компанията ѝ е станала доставчик на мотрисите за третата метролиния и е дарила модерен ултразвуков апарат за болницата в Ботевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай