Дават 50 млн. лв. за малките селища

Дават 50 млн. лв. за малките селища | StandartNews.com

По публичната инвестиционна програма на правителството тази година са отделени 50 млн. лв. за малките населени места. "Това е новата политика на нашето правителство, която не е правена през последните четири години", заяви в Сливен министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. И добави, че е утвърдила примерна програма, предложена от АПИ, на обща стойност 250 млн. лв. "Знаете, че се наливаха пари само в големите градове. Това не може да продължава", заяви Терзиева. В понеделник тя откри ремонтиран участък на пътя между селата Желю войвода и Завой, който свързва Сливенска и Ямболска област. Петте километра са на стойност 1,6 млн. лв.

"Магистрала "Струма" ще бъде готова навреме. Магистрала "Хемус", ако не са разбрали някои бивши ръководители на държавата, се проектира в момента. Никога не сме спирали да работим по нея. И ако някой казва, че днес е можел да я построи или ако го изберете, ще построи утре магистрала "Хемус", абсолютно ви лъже. Ако някой е искал днес да я строи, да беше я проектирал до този момент", заяви министърът.

Терзиева направи и рестарт на изграждането на пречиствателната станция за питейни води в Сливен, която бе спряна през 2009 г. "Нашата амбиция е до юни 2015 г. пречиствателната станция да бъде пусната в експлоатация", обяви Терзиева. "Това беше един от обектите, замразени от правителството на ГЕРБ. Имаме поне още 6-7 такива пречиствателни станции. За тях са били сключени договори, имало е пари, но са били спрени. Резултатът е, че няколко години обектите стоят незавършени и се рушат", каза министър Терзиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай