Дачев иска силна политическа класа

Дачев иска силна политическа класа | StandartNews.com

София. "Трябва да ни управляват хора, които знаят как се генерират пари, защото нищо не става без пари, дори и най-големият факир да дойде". Това коментира в предаването "ДикOFF" по Нова телевизия собственикът на "Свилоза АД" Красимир Дачев.

Според него повечето ни политици не са изкарали сами и два лева. Той е категоричен, че гледа с голямо недоверие на българската политическа класа. По думите му кадърните и можещите хора нямат шанс да се реализират в държавата, защото няма кой да го сложи на подходящото място. "Преди това трябва да бъде изметена шлаката, но тези хора са удобните на властта", посочи още милионерът.

Според него в България политиците са си самодостатъчни, а задължителен и мажоритарен вот никога няма да има, тъй като не е в услуга на партиите. "Те са като във вица за Дженифър Лопес, чието дупе само се поддържа, защото е достатъчно голямо. Народът не им трябва, той даже им пречи", каза той. Дачев призна, че има седем фабрики и за по-голяма ефективност в тях прогресивно намаляват работниците, тъй като се подменят с машини и компютри. "Това, което не успях като предприемач да науча хората, е да работят", коментира с усмивка той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай