Четвъртък,

Чудо! Смаяха с тези думи за горивата

От: Редактор -
1910
Чудо! Смаяха с тези думи за горивата
A
A
A

Зa пъpви път oт 8 гoдини нacaм цeнaтa нa дизeлa в Бългapия ce изpaвни c тaзи нa бeнзинa, ĸaтo нa няĸoи бeнзинocтaнции e дopи пo-ниcĸa. "Тенденцията е нормална.

Цените са на ниво преди кризата в Украйна. Виждаме в последните седмици и намаляване на цената на дизела - нещо нормално с оглед повишеното производство в Европа и света през последните месеци", каза Светослав Бенчев от Бългapcĸaтa пeтpoлнa и гaзoвa acoциaция в ефира на "България сутрин".

Няма риск да останем без дизел и бензин, увери той и обясни, че докато рафинерията в Бургас работи, няма риск за българския пазар. Бенчев определи като нормално цената на горивото да се различава.

"Пазарът реагира по този начин. Цените в съседните държави са по-високи. Това се дължи на факта, че ние разполагаме с рафинерия, която дава достатъчно продукт за България и това дава възможност цените да бъдат ниски", каза още експертът.

По думите му България е в топ 6 на най-качествени горива в Европа, защото голяма част от взетите проби в страната се изпращат за информация в Европейската комисия. "Ние сме с едни от най-качествените горива", заключи Бенчев.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com