Четвъртък,

Чадъри без пари, но и без такси за плажовете

От: Стандарт -
129
Чадъри без пари, но и без такси за плажовете
A
A
A

Ще се търси балансът в предложението на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, ще търсим и мнението на концесионерите. Едно от предложенията, което ще бъде дискутирано, е да няма концесионни такси и на тази база да има безплатни чадъри и шезлонги. Това заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева в ефира на Нова тв.  

„Обстановката е много динамична. Имаме увереността, че заради това сезонът може да бъде и по-добър от миналогодишния. Наясно сме и с възможността началото да бъде по-трудно с оглед на по-големия брой заболели. Смятам, че и в много по-голяма степен сме подготвени и сме извадили поуки”, подчерта  тя. 

Председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) Павлин Косев пък коментира, че предстоящата 2021 г. е още по-нестандартна и предизвикателна от 2020 г.  Той коментира и дали предложението за безплатни чадъри и шезлонги може да изправи едни срещу други хотелиери и концесионери.

„Живеем в много различен свят. Не трябва да сравняваме с предходни нормални години. В момента туристическият бранш е в трудна година, очаква ни още много по-трудна от изминалата и всички трябва да си подадем ръка. Не трябва да се делим, защото имаме един общ интерес”, обобщи Косев. 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички