Бунт на хотелиери по южното Черноморие, плашат и със съд

В момента сме притиснати до стената от галопиращата инфлация, оплакват се засегнатите

Бунт на хотелиери по южното Черноморие, плашат и със съд | StandartNews.com

Множество хотелиери по южното Черноморие се заканиха да обжалват поскъпването на водата в Бургас. Браншът е в шок от драстичния скок с 60% в разгара на летния сезон, предаде бТВ.

„В момента сме притиснати до стената от галопиращата инфлация, която през последната година смазва бизнеса. Не виждаме никаква помощ от държавата, а последната новина за 60% увеличение на водата не е калкулирана, не е предвидена. Не можем да прехвърлим този разход върху крайния потребител. Категорично ще обжалваме решението, очакваме помощ от правителството“, заяви управителят на хотел в Слънчев бряг Александър Александров.

От КЕВР уточниха в подробно съобщение, че увеличението на цената на водата е калкулирано в инвестиционната програма на ВиК- Бургас. То е свързано с пускането в експлоатация на два нови язовира „Ахелой“ и „Порой“, които е трябвало да осигурят алтернативно водоподаване в случай на суша по Черноморието. Добавиха и че това увеличение е можело да бъде плавно, а не наведнъж.

Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов определи увеличението като „шок и ужас“. „Днес ще излезем с писмо и търсим правна възможност, чрез която да обжалваме“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай