Вторник,

БСК: Искаме ЕП да отхвърли Пакета за мобилност

От: Редактори -
БСК: Искаме ЕП да отхвърли Пакета за мобилност
A
A
A

Представители на превозвачите от България, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Хърватия призовават в съвместна декларация Европейския парламент да отхвърли Пакета за мобилност 1, който според бранша задълбочава разцеплението на ЕС и ще навреди сериозно не само на ефективността на транспорта на Съюза, но и на неговата търговия, икономика и общество като цяло. Декларацията разпространи Българската стопанска камара.

Международните автомобилни превозвачи от подписалите декларацията страни и други държави от ЕС са обезпокоени от съгласуваните усилия на някои държави членки с взимащите решения в ЕС да защитят националните си пазари, като по този начин увреждат основните стълбове на Европейския съюз - свободното движение на хора, стоки и предоставяне на услуги, се изтъква в декларацията.

От бранша протестират срещу предложенията, защото според тях те са дискриминационни, издигащи бариери пред автомобилния транспорт с пагубни последици, които предизвикват огромна административна, организационна и финансова тежест, фрагментиране на европейския пазар на транспортни услуги. Вместо постигане на определените цели тези регулации ще влошат показателите на автомобилния транспорт и ще причинят драматично нарастване на разходите, загуба на конкурентоспособност и дори изключване от пазари на трети страни, се посочва още в декларацията.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички