Брикел: Спирането ни в 12 без 5 хвърля енергетиката в тотален хаос

Отиващо си правителство и един отиващ си вицееколог хвърлят енергетиката в колапс, казва изпълнителният директор

Брикел: Спирането ни в 12 без 5 хвърля енергетиката  в тотален хаос | StandartNews.com

„Приложените към Брикел санкции са тотален административен произвол.“ каза изпълнителният директор на Брикел Янилин Павлов.

Според директора наложената принудителна административна мярка на Брикел е поредното безумно и нелогично решение на един отиващ си вицепремиер и вицееколог от едно отиващо си правителство, водещо до задълбочаване на кризата и хаоса в страната.

„Това за кризата и хаоса дори не са мои думи, а заключение на Президента Радев при връщането на третия мандат:„Управляващата коалиция завещава на бъдещия служебен кабинет и хаоса в енергетиката. Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалната система, е най-тежкото наследство на това правителство“ … Почти няма какво повече да добавя“ каза Янилин Павлов.

По думите на директора е лесно да се затваря предприятие,  а още по-лесно е да се руши нещо.

„Не знаем ще доживеем ли да видим как се гради нещо. Каква алтернатива на Брикел предлагат бъдещите бивши управляващи на Гълъбово и топлофикациите в още четири града, където ползват нашето обогатено гориво? В Гълъбово да дишат чист въздух на студено зимата ли? Нали разбирате, че лишените от централно отопление,  ще запалят печките на дърва и въглища и ще пушат 2000 комина само в Гълъбово. Без отопление ще останат и общинската администрация, както и болници, училища, детски градини. Ако спре парното в Русе, Сливен, Перник, колко още десетки хиляди комини ще запушат и или пък как ще се натовари електрическата мрежа? Ще издържи ли?“ каза Янилин Павлов.

Според изпълнителния директор на Брикел  аргументите, с които дружеството е санкционирано, са скалъпени и безпочвени.

„За съжаление Правителството, до изтичането на чийто мандат остават часове, действа на принципа “След нас е потоп“. Затварят въглищна мощност и практически спират още 4 ТЕЦ-а, на фона на скок на „евтиния газ“ с 150% процента  спрямо прогнозата само за два месеца. Още повече, че със спирането на Брикел, трябва цял един рудник в Мини Марица Изток също да прекрати работа, което означава още хиляди старозагорци без препитание! Това не е нормален и държавнически подход.“ каза Янилин Павлов.

Павлов заяви, че за служителите и работниците на Брикел, които се притесняват дали ще могат да посрещнат финансово утрешния ден, случващото се е безхаберие, облечено във власт!

„Поради произвола, на който сме жертва, ще търсим правата си по законов път!“ каза Янилин Павлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай