BILLA дари 57 783 лв. на двойки с репродуктивни проблеми през 2019

Със средствата, събрани в рамките на кампанията бяха подпомогнати 14 семейства

BILLA дари 57 783 лв. на двойки с репродуктивни проблеми през 2019 | StandartNews.com
  • Със средствата, събрани в рамките на кампанията бяха подпомогнати 14 семейства

57 783 лв. бяха събрани в рамките на инициативата на BILLA България за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми през 2019 г. Кампанията се осъществява за четвърта поредна година съвместно с Фондация „Искам бебе“. В рамките на проекта „За повече деца в България“ през 2019 г. BILLA подпомогна 14 двойки, като всяка от тях получи финансиране за ин витро процедури. Средствата бяха събрани от дарения на каса от клиенти на веригата и от отчисления от продажбата на артикули с марка BILLA. 

Проектът „За повече деца в България“ се фокусира върху разрешаването на един от най-наболелите социални проблеми в България, а именно ниските нива на раждаемост. Един от факторите, причина за негативната демографска ситуация, е репродуктивните проблеми при над 145 000 двойки в България. Затова с кампанията „За повече деца в България“ BILLA цели финансирането на ин витро процедури, изследвания и здравни консултации на двойки, които мечтаят да станат родители.

„BILLA е една от малкото компании в страната, които подкрепят двойки с репродуктивни проблеми. Надяваме се с нашата инициатива да дадем по-голяма гласност на проблема и да стимулираме и други големи компании да последват нашия пример. Да бъдеш родител е най-големият дар и затова сме щастливи, че имаме възможността да помогнем за това мечтата на много семейства да се сбъдне. За нас това е изключително значима кауза и се радваме, че толкова много хора застават зад нея.“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Партньорството между Фондация „Искам бебе“ и BILLA България стартира през 2016 г. Само за 4 години проектът „За повече деца в България“ постигна забележителен успех, като подпомогна 31 двойки, 14 от които вече се радват на своите щастливи бебета. От началото на инициативата досега са дарени общо 134 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай