БГ логото - 1,3 млн. лв. на Киргизстан - $500

БГ логото - 1,3 млн. лв. на Киргизстан -  $500 | StandartNews.com

София. Въпреки очевидната прилика между логата на България и Киргизстан ръководителят на проекта проф. Стоян Желев е категоричен, че българското е уникално и единствено. Логото на Киргизстан е публикувано в края на септември месец, а по българското лого започна да се работата месец и половина по - рано, заяви той по бТВ проф. Стоян Желев.

Желев уточни, че за милион и 300 хил. лв. са изготвени общо 10 лога на България. За сравнение логото на Киргизстан струва само 500 долара.


Точно 2820 души са харесали новото българско туристическо лого, което провокира скандал заради вида и цената си, съобщи професорът. Сред анкетираните освен българи, имало 120 китайци, както и 100 наши и още толкова чужди туроператори.

Директорът на дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма” в икономическото министерство – Анелия Генова, бе категорична, че двата запазени знака не си приличат.

„Поръчката беше открита. Включваше не само визуалната част, а цялостна система от стратегии”, обясни тя. По думите й материалите, свързани с логото, ще бъдат преведени на 10 езика. Точната цена на проекта е 1,348 млн. лв. като от думите на Генова става ясно, че офертата на проф. Желев и екипа му не е била нито най-ниската, нито най-високата.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай