Неделя,

ББР влезе в Международната мрежа за малки и средни предприятия

От: Иван Ватахов -
ББР влезе в Международната мрежа за малки и средни предприятия
A
A
A

Българската банка за развитие вече е част от Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME) под егидата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). В асоциацията членуват 61 институции и организации от 30 държави.

Мисията на INSME е да обедини на международно ниво специалисти и изследователи в областта на иновациите, трансфера на технологии и предприемачеството, които провеждат политики в подкрепа на малкия и средния бизнес.

Целта на организацията е да улесни обмена на идеи и опит, както и разпространението на иновативни практики, насърчавайки диалога между публичния и частния сектор в създаването на международни партньорства.

INSME работи активно чрез директна комуникация и сътрудничество за постигане на общите цели. В рамките на ОИСР мрежата от организации предоставя уникална възможност за дискусия и обмен на най-добри практики, улесняване на търсенето и предлагане на иновационни услуги за различните региони и сектори. Предоставени са възможности за обучение, техническа помощ и инициативи за изграждане на капацитет в световен мащаб.

Подкрепата на малките и средните предприятия и насърчаването на предприемачеството са част от мисията на ББР. За изпълнението им банката създаде пет дъщерни дружества и се превърна в завършена финансова група, предлагаща пълен набор от финансови услуги.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички