БAT България представи последната си иновация за нагряване на тютюн

glo hyper X2 предлага на потребителите усъвършенствана технология за нагряване

БAT България представи последната си иновация за нагряване на тютюн | StandartNews.com

Българското поделение на компанията „Бритиш америкън табако“ (БАТ) представи на българския пазар най-новия модел на иновативното устойство glo – glo hyper X2. Това е последната иновация в портфолиото на бързо развиващата се глобална марка за нагряване на тютюн на БАТ – glo. 

glo hyper X2 предлага на потребителите усъвършенствана технология за индукционно нагряване в компактен корпус, който осигурява лесен захват и преносимост. Устройството е оборудвано с функция за по-бързо нагряване (“Boost“), светодиоден индикатор за състоянието на батерията, иновативен механизъм за хигиена и ще бъде налично в разнообразни цветови комбинации.  

glo hyper X2 се предлага в търговската мрежа в България от 17 октомври 2022 г. с тютюневи стикове за glo hyper X2 под утвърдената марка на премиум бранд в България. Продуктите ще са налични на национално ниво в широката търговска мрежа, както и в почти всички големи търговски центрове, например The Mall и Paradise Center в гр. София, Grand Mall във Варна и Mall Plovdiv в Пловдив. Информация за продукта и предлагането му на българския пазар може да се намери на www.myglo.bg

Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България, заяви по време на събитието: „Представянето на пазара на glo hyper X2 бележи още един ключов етап в трансформацията на нашата компания. glo hyper X2 е най-новото и усъвършенствано устройство за нагряване на тютюн на БАТ и предлага много иновативни функции, отговарящи на потребителските очаквания. Радвам се, че скоро след световната премиера на glo hyper X2, имаме възможността да го представим и на българските потребители“. 

Миналият месец БАТ публикува резултатите от едногодишно проучване в реална среда на glo*, което показа, че пълнолетните пушачи, които са преминали изцяло към glo, са постигнали значителни и устойчиви подобрения в няколко показателя за потенциална вреда в сравнение с тези, които са продължили да пушат.

Марк Форстър, ръководител регулаторни и научни въпроси на Групата БАТ посочи: „Резултатите от това проучване са най-важните данни, които някога сме генерирали за glo и за категорията на продуктите за нагряване на тютюн като цяло. Окончателните резултати от нашето едногодишно клинично проучване* на glo предоставиха нови важни данни, които допълват доказателствата в подкрепа на glo като продукт с намален риск**“. 

*Едногодишното проучване се основава на тестването на предишни модели устройства glo, предхождащи hyper X2.

** Въз основа на тежестта на наличните доказателства и при пълно преминаване от пушене на цигари към негорими продукти. Тези продукти не са без риск. При употребата им се доставя никотин, който води до пристрастяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай