Avon срещу домашното насилие

Avon срещу домашното насилие | StandartNews.com

Козметичната компания Avon за пореден път организира доброволческа акция, за да помогне в борбата с домашното насилие. На ключови места в Димитровград представители на фирмата раздадоха информационни листовки по темата, за да привлекат общественото внимание към проблема. Над 1000 човека научиха къде могат да потърсят помощ, ако са жертви на тормоз зад стените на дома им или как те самите биха могли да помогнат на нуждаещи се. Към акцията се присъединиха и представители на основния партньор на кампанията "Алианс за защита от насилие, основано на пола". В края на ноември кампанията на Avon "Говори открито срещу домашното насилие" дари 50 000 лева, с които да стартира първия център в града за настаняване на жени и деца, жертви на тормоз.

Вече четвърта поредна година козметичният гигант работи по проблема и напомня, че всяка четвърта жена в България е жертва на насилие. Специалистите обаче отчитат, че обществото ни все още не е готово да говори открито за проблема. Особено когато драмите се случват в по-малките градове, където хората се познават и често изпитват срам и страх да потърсят помощ и подкрепа.

Кампанията на Avon целогодишно набира средства с продажбата на благотворителни продукти - 100 % от стойността им отива във фонд, с който се подпомага дейността на "Алианс за защита от насилие, основано на пола". Всеки, който се е сблъскал с домашно насилие, може да потърси помощ в своя град, като се обърне към организациите, членове на "Алианса". На сайта www.alliancedv.org са поместени координатите на местни организации. А на телефон 02/ 963 53 57 всеки може да получи и лично насоки от служителите на алианса в офиса в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай