Армани няма да строи завод в Плевен

Армани няма да строи завод в Плевен | StandartNews.com

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия опроверга собствената си новина за намеренията на световния моден гигант "Армани" да строи своя фабрика за мъжка конфекция в България и по-конкретно в Плевен. Твърдението бе разпространено миналата седмица след среща на изпълнителния директор на агенцията Мариета Захариева с представители на компанията в Милано по време на бизнес-форум в рамките на "Дни на България на Експо 2015".

"Потвърждава се увеличаването на сътрудничеството между важни италиански компании не с директни инвестиции, а с актуални български партньори. По-специално, които работят в района на Плевен", се казва в официалното съобщение изпълнителната агенция.

Партньорът, с който "Армани" успешно работи от години в Плевен, е българската фирма за мъжка мода "Димитров". Както вече писа "Стандарт", през май собственикът й Магдален Димитров в компанията на председателката на Парламента Цецка Цачева направи първа копка за нов производствено-административен комплекс. Обявена бе инвестиция в размер на 25 млн. лв. Отдавна е известно е, че фирма "Димитров" е основният български партньор на две от най-реномираните модни марки в света - "Джорджо Армани" и "Хуго Бос" и произвежда техни стоки.

Двата бранда имат ангажимент към българския си партньор да му предоставят технологии в областта на шиенето, да обучават мениджъри и специалисти и го подкрепят в други начинания извън договорните отношения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай