Агрион организира продажбата на земя на търгове

Агрион организира продажбата на земя на търгове 	 | StandartNews.com

До края на февруари компанията ще организира сделки за парцели, поверени й за управление от нейни партньори
Засилен интерес към покупките на земя с търгове, отчетоха от водещата българска компания за Агрион. За първите два месеца на годината тя организира поредица от аукциони за парцели, поверени й за управление от нейни партньори. До края на месеца се приемат документи за участие в процедурите. Мащабната акция, даваща възможност за купуването на земя с аукциони подобни на тези на частните съдебни изпълнители, се прави за първи път у нас.

„Основна наша цел е да работим в посока комасация и окрупняване. Силната раздробеност на парцелите на огромен брой собственици и наследници тежи на пазара на земя. С предложените парцели се надяваме да отворим нова възможност за фермерите да разширят стопанствата си и масивите, които обработват. Затова предлагаме имоти в цялата страна, за да има повече инвестиционни възможности", коментираха от Агрион.

Месец след старта на инициативата, резултатите показват засилен интерес от страна на агробизнеса. „Например най-много са запитванията за парцелите в областите Пловдив и Бургас. Сериозен интерес има и към имотите, които предлагаме във Враца, Велико Търново и Русе", коментираха от мениджмънта на компанията. Експертите отчетоха интерес към парцелите основно от фермери, арендатори и земеделски производители, които имат сериозни намерения за увеличаване на стопанствата си. Запитвания обаче има и от хора, които искат да инвестират в земя с цел доходност в бъдеще или такива, които тепърва навлизат в сектора. Само през февруари Агрион ще организира редица аукциони в 24 града за реализиране на земя, поверена за управление на българското дружество.

„Радваме се, че защитихме доверието, което ни оказаха нашите партньори за реализиране на земята им при прозрачни условия и улеснени процедури", посочиха от компанията.

На сайта й е открита специална секция, в която могат да се разгледат предложените имоти и да се изтегли необходимата документация за участие в процедурата. Софтуерът позволява на кандидат – купувачите да търсят по области и землища имотите, които ги интересуват, началната тръжна цена и др. Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични дружества в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. компанията откри официално мрежата си от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай