Сряда,

Жорж Ганчев получи масивен инфаркт, бори се за живота си

От: Администратор -
165
Жорж Ганчев получи масивен инфаркт, бори се за живота си
A
A
A

Жорж Ганчев е приет в болница „Света Екатерина" в София със съмнение за инфаркт, съобщи проф. Генчо Начев, директор на болница Света Екатерина, където е приет по спешност политика.

Той съобщи, че в момента на Ганчев се правят изследвания, за да се уточни неговото здравословно състояние и да се предприеме съответното лечение.

78-годишният политик е припаднал на паркинга на "Ал. Батенберг". Сигнал към "Спешна помощ" е подаден в 15:06ч. Още на 7-та минута в 15:14 ч. линейката е била на място.По предварителна информация Жорж Ганчев е бил контактен, но с остър, масивен инфаркт.

Жорж Ганчев остана в обществените представи като фехтовачът, който изпълни политиката с колорит.

Жорж Ганчев, чието рождено име е Георги Ганчев Петрушев, е български политик, многократен кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок.

Завършва Британската академия по фехтовка и Театралния институт в Холивуд, Калифорния. През периода 1973 - 1988 г. се изявява като режисьор, сценарист в театъра, продуцент в киното и театъра на Англия и САЩ. По негови твърдения е автор на 7 филмови сценария в Холивуд, на пиеси, продуцирани в Холивуд, на книги и поезия. През 1970 и 1974 г. е световен шампион по фехтовка при професионалистите. Изявявал се е и като актьор.

В българския политически живот се включва активно след 10 ноември 1989 г. Председател на Българския бизнесблок /БББ/ от неговото създаване на 24 ноември 1990 г. Участва в изборите за президент през януари 1992 г. и получава 17% от гласовете, което го нарежда на трето място сред кандидатите на първия тур. Известен е с колоританите си изказвания в политиката и към колегите си. Средно гимназиално образование. Председател на фирмените братства при БББ. Депутат от Варна в 37 Народно събрание Председател на Комисията по радио, телевизия и БТА в 37 НС януари-април 1995 г. Кандидат за президент от БББ през 1992 и 1996 г. В 38-то Народно събрание беше председател на парламентарната група на БББ.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com