Жители на варненско село излизат на протест заради разбити от години улици

Жители на варненско село излизат на протест заради разбити от години улици | StandartNews.com

Разбитите от години улици на варненското село Константиново изкараха жителите му на протест. По думите им инфраструктурата е била разрушена заради наводнение, но ремонт все още не е направен, въпреки търсената помощ и многократните обещания. Хората допълниха, че са отпуснати 150 000 лева за реконструкция, но едва след като са заявили, че ще правят протест и са били подкрепени от омбудсмана Мая Манолова.

Жителите на село Константиново изразиха притеснение, че заради непочистеното дере има опасност от ново наводнение, а непрестанните валежи са разрушили почти напълно улиците.

Всяка година се отпускат пари от бюджета за поддържане на инфраструктурата, но те са недостатъчни, това отговори на протестиращите Тихомир Тимов - началник на отдел "Общинска инфраструктура", Община Варна.

„След наводненията през 2016 година бяха отпуснати 150 000 лева за частичен ремонт на дерето. В момента колегите остойностяват проекта, защото е на по-висока цена и ще преценим за тези пари какво може да се направи", каза още Тимов и допълни, че е случайно съвпадат началото на ремонта и протеста на жителите на Константиново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай