Затишие пред буря: Започва двумесечен период на ретрограден Марс

Затишие пред буря: Започва двумесечен период на ретрограден Марс | StandartNews.com

На 27 юни Марс става ретрограден до 27 август. През този близо двумесечен период трябва да бъдете доста предпазливи.

В това време хората често стават нетърпеливи, напрегнати, раздразнителни, импулсивни, пасивно-агресивни или склонни към спорове и конфликти. Самата планета дава сила и агресия, но през ретроградния цикъл всичко това не е насочено навън, а се насочва навътре. Това означава, че ще започнем да изпитваме съмнения и да се колебаем при вземането на каквито и да било решения. Когато гневът е насочен към себе си, той води до такива ефекти като нервно напрежение, негодувание, депресия, апатия и дори параноя.

На психологическо равнище дава на хората с изразен акцент на Марс в хороскопа умение бързо да вземат решения, но и по-бързо да губят целта още при първото препятствие. От време на време у такива хора започва да се натрупва вътрешна агресия, която трябва да намери отдушник иначе човек ще започне да получава травми от собствената си рязкост и неактуалност.

В периода си на ретроградност Марс забавя всички процеси, също както и в природата, настъпва затишие пред буря.

Как действа още на хората?

Сексуалната активност може да има пагубни последствия. Преставаме да се доверяваме на себе си. Целите стават или неактуални или им отслабва мотивацията. Възникнат препятствия, нещата не се получават така, както трябва. Като правило битовата техника става чувствителна към разрушителната енергия на Марс и започва да се чупи и поврежда.

Механичните устройства, купени през това време, по-често от обикновено се повреждат и претърпяват аварии. Исковете и съдебните процеси, започнали при ретрограден Марс, имат често свойството да се обръщат против ищеца. Агресията по-често се обръща против агресора.

Започнато мероприятие може да понесе ущърб или да поради враждебност. Пътуванията може да бъдат опасни. По времето на ретрограден Марс зачестяват пътните инциденти, задържане на влакове и самолети. В този период е добре да анализирате всичките си действия, не трябва да живеете импулсивно и да бързате. Нараства вероятността от заболявания и злополуки, особено ако не забавите ритъма на живота си. Всеки опит за възстановяване на минали отношения обаче може да доведе до нови разочарования.

Какво не трябва да се прави?

- Да се купува автомобил, да се купува битова техника, инструменти, да се пътува и ходи в командировка, да се започва нов проект или ново дело, да се започва ремонт, строителство, да се прави преинсталиране на компютрите, да се провеждат съревнования.

- Не започвайте нова работа, нов проект или бизнес, нови интимни отношения, не поемайте излишни рискове. Избягвайте вадене на зъби, планови хирургически операции, освен, ако не са животозастрашаващи и спешни.

Какво може да се прави, към какво да се стремим?

- Занятия по йога; бойни изкуства; медитации; дихателни техники; духовно развитие; подготовка на нови проекти, направени на картон и хартия; оформяне на идеи с помощта на подръчни средства в миниатюра.

- Добро време да се върнете да поправите стари проблеми и грешки, да довършите нещо започнато. Чудесно време да погледнете на миналото от нова перспектива. Сега Космосът ни дава шанс да се отървем от импулсивността, да си почиваме и да се възползваме по-добре от тези съвети. Всякакви импулсивни решения и действия ще доведат до още по-големи проблеми, пречки и разочарования. Мисълта: „Не копайте гроб другиму, иначе сами ще попаднете в него" идеално подхожда за този период.

По-засегнати от ретроградният Марс ще бъдат хората, които имат Слънце или Асцендент в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Трябва да са най-предпазливи и да се съобразяват най-много със съветите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай