Събота,

Започна обиколката „Витоша 100”

От: Администратор -
120
Започна обиколката „Витоша 100”
A
A
A

Има едни хора, които не се плашат нито от дъжд, нито от студ. И буря дори не може да ги откаже от предизвикателството, което са поели – а то е „Витоша 100" – обиколката на планината, която – както сочи името ѝ, е почти 100-километрова.

Ще ви разкажем и за двама младежи, които участват в състезанието вече пет години. Те са повече от любители на колоезденето – Александър Минчев и Станислав Грабчев.

Двамата изминават трасето за малко над 4 часа. Какво ги мотивира да участват, как се подготвят и кое е най-трудното по време на маратона ?

„За мен е удоволствие да тествам резултата от правилните тренировки, правилното хранене, прогреса година след година и състезанието с хиляди участници", казва Александър.

Посочва, че ежедневните тренировки са силно препоръчителни, като важно е да има както дълги, така и интензивни карания.

„Стартът е в 6 ч. и за да се подготвиш добре, трябва да станеш поне два часа по-рано, което означава 3:30 – 4 ч.", допълва Станислав.

Важна за успеха е и почивката – и двамата препоръчват поне 9 часа сън. Много важно е и храненето. Александър и Станислав са избрали да консумират само храни, които не са от животински произход.

„Основният съвет е: наспете се добре, въпреки че е доста трудно, тъй като адреналинът е голям преди стартирането. Пригответе си нещата на диван, на маса, за да си ги слагате веднага в раници и всичко да е подредено", съветва участниците Станислав.

„Ако човек има техника, с колело може да мине много трудни пътеки, с много камъни, дървета, препятствия и какво ли не", окуражава Александър.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com