Неделя,

Започна обиколката „Витоша 100”

От: Администратор -
Започна обиколката „Витоша 100”
A
A
A

Има едни хора, които не се плашат нито от дъжд, нито от студ. И буря дори не може да ги откаже от предизвикателството, което са поели – а то е „Витоша 100" – обиколката на планината, която – както сочи името ѝ, е почти 100-километрова.

Ще ви разкажем и за двама младежи, които участват в състезанието вече пет години. Те са повече от любители на колоезденето – Александър Минчев и Станислав Грабчев.

Двамата изминават трасето за малко над 4 часа. Какво ги мотивира да участват, как се подготвят и кое е най-трудното по време на маратона ?

„За мен е удоволствие да тествам резултата от правилните тренировки, правилното хранене, прогреса година след година и състезанието с хиляди участници", казва Александър.

Посочва, че ежедневните тренировки са силно препоръчителни, като важно е да има както дълги, така и интензивни карания.

„Стартът е в 6 ч. и за да се подготвиш добре, трябва да станеш поне два часа по-рано, което означава 3:30 – 4 ч.", допълва Станислав.

Важна за успеха е и почивката – и двамата препоръчват поне 9 часа сън. Много важно е и храненето. Александър и Станислав са избрали да консумират само храни, които не са от животински произход.

„Основният съвет е: наспете се добре, въпреки че е доста трудно, тъй като адреналинът е голям преди стартирането. Пригответе си нещата на диван, на маса, за да си ги слагате веднага в раници и всичко да е подредено", съветва участниците Станислав.

„Ако човек има техника, с колело може да мине много трудни пътеки, с много камъни, дървета, препятствия и какво ли не", окуражава Александър.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички