Йорданка Фандъкова: Когато купувате жилище, проверявайте дали има канализация

Йорданка Фандъкова: Когато купувате жилище, проверявайте дали има канализация | StandartNews.com

Проблемът с наводняването на различни места в София при обилни дъждове може да се реши само чрез изграждането на канализация в целия град. Това обяви столичният кмет Йордана Фандъкова в предаването „Тази сутрин" на bTV. Тя призова хората да проверяват дали има канализация в района, преди да купят ново жилище.

Фандъкова се надява строителство без изградена преди това канализация да се забрани скоро със закон. Тя припомни, че канализация в централната част на града е на около 100 години. Именно затова при ремонт на булеварди се подменят и тръбите, уточни кметът.

Относно разширяването на метролинията в София Фандъкова коментира, че това е най-важният и екологичен проект за град. Изграждането на третия лъч ще се случи на два етапа, като се предвиждат 12 нови линии. Първите 8 – от „Красно село" до Малък градски театър, ще бъдат изградени до края на 2019 г. Останалите четири станции – до „Овча Купел" и Горна баня, ще бъдат готови в началото на 2020 г. Първите нови влакове вече са у нас – те са енергоспестяващи, допълни Фандъкова.

Разширението на бул. „Тодор Каблешков" ще завърши преди 20 юли, когато е крайният срок по план.

Ремонтът по бул. „Васил Левски" от ул. „Граф Игнатиев" до Софийския университет ще приключи в началото на август, след това ще стартира реконструкцията от Ректората до паметника на Васил Левски, уточни кметът.

Проблемът с липсата не места в детските градини решаваме със строителство и паралелно модернизираме старите градини и училища, коментира още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай