Туристи нощуваха 4 часа на магистрала

Туристи нощуваха 4 часа на магистрала | StandartNews.com

Екскурзианти посрещнаха нощта на магистралата, съобщи Нова телевизия. На връщане от екскурзия в Гърция, автобусът, с който пътували, внезапно спрял, защото му свършило горивото. Пътниците прекарали близо 4 часа по тъмно на магистрала "Струма".

„На връщане, много късно вечерта, около 22:30 ч. закъсахме на магистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше един шофьор и една екскурзоводка. Спряхме и започна едно суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса", разказа пред предаването „Здравей, България" една от пътничките в автобуса. „Не се следваше някакъв план на поведение, когато има някакъв проблем.

Кой е длъжен да каже на пътниците, че има проблем и да има план какво да направи. Изчезнаха и екскурзоводката, и шофьора, и така около 15 минути", разказа друга пътничка. Когато пътниците решават да потърсят помощ на телефон 112, им казват да сложат светлоотразителния триъгълник. Такъв обаче се оказва, че липсва. А пътниците се притеснили и от тъмнинаната вътре в автобуса, тъй като шофьорът не пуснал светлините, за да не се изхаби акумулатора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай