Понеделник,

Сватбени рекорди в Казанлък

От: Администратор -
Сватбени рекорди в Казанлък
A
A
A

Своеобразен сватбен рекорд ще отбележи Казанлък на 18 август, става ясно от заявките за бракосъчетания в казанлъшкото „Гражданско". Това е най-сватбеният ден за тази година в района. За този ден, който е събота, мераклиите да сключат граждански брак в града на розите са 12 младоженски двойки.

Сред тях е и тази на народния представител от ГЕРБ Борис Кърчев. Той ще се бракосъчетае за дългогодишната си житейска спътница от повече от 12 години. В ролята на шафери ще са двамата синове на народния представител. За събитието се очакват ВИП партийни персони, както и много приятели на семейството. Ритуалът ще е изнесен, а ресторантът домакин на гощавката е тайна.

Броят на сватбите на 18 август в Казанлък е без аналог за последните пет години. Другият "фуул" сватбен ден през август е на 8-ми, когато заявките за граждански брак са от осем младоженски двойки. Така комбинацията от 08-08.2018 се записва и с осем броя сватби.

През септември сватбени се очертават дните 1-ви и 9-и, когато ще се съберат официално повече от осем сватбени двойки.

От началото на годината до края на юли новите семейства в Казанлък са 184. За същия период на годината казанлъшките бебета са 334, като 150 от тях са родени в чужбина и са със пресъставени актове за раждане в Община Казанлък. Така, на практика, половината от новите граждани на общината не са родени и не живеят в нея към момента. Тенденцията е от последните десетина години, но през настоящата бележи своеобразен бум.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички