Слънчева сутрин, после - дъжд, гръмотевици и градушки

Слънчева сутрин, после - дъжд, гръмотевици и градушки | StandartNews.com

Преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд, главно над Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури и градушки.

По-интензивни ще са явленията през нощта срещу сряда в северозападната част от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температурите ще са от 10 до 15 градуса, а максималните - между 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и слабо ще се понижи.

Жълт код е обявен за три области в Северна България - Видин, Монтана и Враца. Привечер и през нощта срещу сряда в тези райони ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури и градушки. Очакваните количества на валежа са около и над 30 л/кв.м за 3-6 часа.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай