Щети за 2 милиона лева по пътищата след пороите

Щети за 2 милиона лева по пътищата след пороите | StandartNews.com

Пороите от миналата седмица са нанесли щети на стойност 2 милиона върху републиканската пътна инфраструктура. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който присъства на първата копка от рехабилитацията на пътя Чирпан – Симеоновград, направена в Димитровград.

Той обяви, че щетите ще бъдат покрити или от бюджета, или по линия на фонд "Солидарност" на Европейския съюз, по който ще се кандидатства отново. Трети вариант е Комисията по бедствия и аварии към Министерски съвет.

Нанков бе категоричен, че трябва да се инвестира в превенция, тъй като заради климатичните промени все по-често природата ще ни сблъсква с подобни явления.

Над 500 хиляди лева са щетите само в Смолян, обяви зам.-кметът на града Мариана Цекова.

Описването на щетите още не е приключило, тъй като все още пристигат информации от кметствата в Общината. Продължава почистването на засегнатите от наводнението улици и пътища. Поискано е съдействие от военни и техника при възстановителните дейности в региона. Очаква се Министерството на отбраната да изпрати водоноска за питейна вода в Чепеларе, тъй като чешмяната вода там е замътена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай