С началото на новия месец слънцето се връща, вятърът отслабва

С началото на новия месец слънцето се връща, вятърът отслабва | StandartNews.com

През нощта от запад облачността ще продължи да намалява, но по-значителна ще остане до сутринта над източните райони, където все още на места ще има валежи.

В неделя над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над североизточните, а в следобедните часове и над планинските райони, където на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще отслабне и през деня вече ще е до умерен, от северозапад. Максималните температурите ще бъдат от около 22 градуса в североизточните райони до около 29 градуса в югозападните.

 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места в масивите в Западна България след обяд краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

Над Северното Черноморие до сутринта все още са възможни превалявания и облачността ще е по-често значителна. По-късно през деня облачността ще се разкъсва и там, както и над южните райони, ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 22-25 градуса, температурата на морската вода е около 24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През повечето дни от следващата седмица над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи, на повече места и придружени с гръмотевици - във вторник и сряда.

Във вторник в много райони вятърът временно ще стихне, но през следващите дни отново ще придобие северна компонента, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури постепенно ще се повишат и през втората половина от седмицата максималните в повечето места ще са между 25 и 30 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай