Руснаците искат на къмпинги и вино у нас

Руснаците искат на къмпинги и вино у нас | StandartNews.com

Търсят качествени детски лагери и СПА без тайландски масаж

Морето ни вече не е най-интересно за руските туристи. Те искат да разглеждат исторически и природни забележителности, манастири и паметници, свързани с подвига на руски воини в България. "Нужни са и по-атрактивни пакети, разнообразни програми, включване на винен туризъм", обясни Сергей Лукянчук, генерален консул на Руската федерация във Варна по време на кръгла маса, организирана от Министерството на туризма. Според него България винаги е била любима дестинация на руснаците, но за да се увеличат туристите, са нужни редица промени. Проблем е и пътят между Варна и Бургас, нужна е подходяща инфраструктура и къмпинги, обясни консулът. И даде пример: "СПА центровете ви пък не трябва да предлагат основно тайландски масаж, защото ако искат това, туристите ще отидат в Азия". Консулът допълни, че е нужен и по-голям акцент върху детските лагери и стандартите за настаняване на младежите, както и за храната, приготвяна там.

През следващата година към България ще има още една нова чартърна линия освен тези от Москва и Санкт Петербург, каза още Сергей Лукянчук. Самолети с туристи за морска ваканция вече ще летят и от Калининград. Търсим възможности за облекчаване на визовия режим и получаването на документите на място, както е в Турция, обясни консулът.

През това време министърът на туризма Николина Ангелкова отчете в парламента, че 27% е общият спад на руските туристи за деветмесечието на годината. Цяло лято тя твърдеше, че отливът е само 20 на сто, въпреки предупрежденията на туристическия бранш, че доста повече братушки заобикалят страната ни заради липсата на адекватна реклама в голямата славянска страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай