Румен Радев открива конференция за борбата с корупцията

Румен Радев открива конференция за борбата с корупцията | StandartNews.com

Държавният глава Румен Радев ще открие от 10.00 часа в зала „Средец" на столичния София Хотел Балкан международна конференция на тема „Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията". Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На форума, който се провежда под патронажа на българския държавен глава, ще бъдат представени практиките на различни европейски държави в борбата с корупцията. На конференцията ще бъдат сравнени и антикорупционните модели в Европа, както и законодателствата, регламентиращи взаимодействието между органите за борба с корупцията и прокуратурата.

Участие в събитието ще вземат утвърдени експерти от различни европейски държави, както и представители на български институции, ангажирани в противодействието на корупцията - председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев, председателят на Държавна агенция „Електронно управление" Атанас Темелков, доц. Диана Ковачева д-р по международно право и международни отношения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай