Прокуратурата: Началникът на КАТ-Благоевград е взимал подкупи за бърза регистрация на коли

Прокуратурата: Началникът на КАТ-Благоевград е взимал подкупи за бърза регистрация на коли | StandartNews.com

Арести на пътни полицаи. Поредната акция е в КАТ-Благоевград. С белезници се оказа и началникът на „Пътната полиция" в града.

„Сигналът, по който започна да работи Окръжната прокуратура в Благоевград дойде от Дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР. Човекът, който публично съобщи, че е подавал подобни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като свидетел. Този човек обяснява схемата, която ние сме установили и която беше потвърдена първоначално и от СРС-тата, които е използвала Дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР. Действително се касае за корупционна схема. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно производство за искане и получаване на подкупи", заяви за NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Имаме доказателства, че са били искани и получавани пари от началника на КАТ, за да наруши служебните си задължения. Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни превозни средства, както и за предоставяне на специални регистрационни номера (в това число последователни еднакви цифри, огледални номера или две по две еднакви цифри)", добави Арнаудова.

По думите ѝ корупционната дейност е продължила 4-5 месеца.

„Преди 6 месеца информирахме „Вътрешна сигурност" на МВР за корупционни практики в КАТ-Благоевград. С нас се свързаха трима българи и двама македонци", обясни журналистът Иван Хамбарджийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай